create a web page

Klasweblog

GDPR
Deze website heeft geen bedoelingen om gegevens te verzamelen over bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat deze website zonder die toestemming persoonlijke gegevens heeft verzameld over een minderjarige neem dan contact met mij op via meesterkries@hotmail.com dan verwijder ik deze informatie


Mobirise

Naar Trainworld

Binnenkort.

Mobirise

Tentoonstelling over heksen zie hieronderMobirise

Juf Elke van de kleuterklas is niet meer. Deze altijd goedlachse juf is vorig jaar overleden na een ongelijke strijd tegen ziekte. Dit duurde al enige tijd maar toch bleef ze moedig doorwerken en ook vorig schooljaar startte ze met goede moed met haar klasje. Maar het heeft niet mogen duren. We gunnen haar zeker nog de volle aandacht op deze site om haar nooit  meer te vergeten.

Heksen

Mobirise

De preventiedienst van de gemeente pakte uit met een nieuwe tentoonstelling. Er waren eens "heksen". We gingen met onze klas eens 500 jaar terug in de tijd. Zo kwamen we in het midden van de 16de eeuw, in een totaal andere wereld terecht waar Keizer Karel de plak zwaait.

--------------->

Mobirise

In die periode heerst er in Europa vooral angst. Er waren oorlogen, epidemie├źn en hongers-nood. Deze tentoon-stelling dompelde ons onder in een sprekend decor waarin je meteen de sfeer van toen ademt en ontdekt hoe de mensen toen dachten, leefden en zich verzorgden.

----------->

Mobirise

Hoe zat het toen met de geneeskunde? Wat de-den ze als ze zich geen dokter konden betalen? Ze klopten dan aan  bij dat vrouwtje net buiten het dorp. Wie was ze? Waarom zeggen ze dat het een heks is? Waarom wordt ze verjaagd of komt ze op de brandstapel terecht?

---------------->

Mobirise

Dit en allerlei leuke weetjes kwamen te weten in die leuke tentoonstelling die ons op een leuke manier werd uitgelegd door Bruno, onze gids. Bruno was vroeger nog leerling van meester Kries zijn eerste klas. Goed werk hoor.Host om het even waar

+++

Bozar-Bingbangfestival

Mobirise

Maandag 4 november gingen de leerlingen van de eerste en de tweede klassen naar het Bing-Bang festival in de Bozar in Brussel. BIG BANG is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en kunst voor jonge oren. Via een muzikaal par-cours trokken onze leerlingen langs interactieve 

------------>

Mobirise

klankinstallaties, mu-ziekvoorstellingen en miniconcertjes. Muzikanten uit alle hoeken van de wereld maakten de kinderen vertrouwd met bijzondere ritmes, hedendaagse jazz en ongewone muziekinstrumenten. 

-------------------->

Mobirise

Door zijn overdonderende succes vond het BIG BANG-muziekfestival dit jaar plaats in maar liefst 11 steden in de wereld, waaronder Brussel. 

Dit was echt een leerrijke en boeiende activiteit.