free site builder

Werk tijdens de coronaweken

We zijn nu al een een hele tijd van school en ik gaf al via questi werk mee Sommigen deden al flink hun best maar van anderen hoor of zie ik nauwelijks iets. Via deze weg wil ik hen ook bereiken.  De berichtjes sie ik via Questi verstuurde zal u hier dan ook kunnen lezen. Linken kan je altijd via Questi en indien onmogelijk kan u mij contacteren : kries.teugels@al-jo.com

taak 1  (14 maart)

Beste ouders,
Ook voor mij is de noodzakelijke beslissing lastig om de volgende weken zinvol door te komen. Ik acht het dan ook nodig om jullie volgende maandag enkele werkmomenten door te sturen. De bedoeling zal zijn om dit dan af te werken in twee dagen. Verder zal ik ook in Bingel wat zetten en regelmatig refereren naar mijn klaswebsite. (www.meesterkries.be)

Kinderen die vrijdag naar school kwamen kregen ook extra taken mee en ook twee boekjes om te lezen. De blaadjes van taal moeten af en in hun kompas scheurblok mogen ze werken tot blz. 90. Vooral de piratenbladzijde is belangrijk. De pilotenbladzijde is voor de sterkere kinderen.

meester Kries.

taak 2 (18 maart)

Beste ouders,
Hier krijgen jullie je tweede taak.
Nieuwe bingeltaken. Graag zou ik willen dat de opgegeven taken hiervan worden gemaakt. Ik merk dat niet iedereen dit doet en dat er sommigen andere misschien leukere taken maakt maar dit is niet echt de bedoeling. Ik kan namelijk volgen wie wat gedaan heeft en hoe hij of zij dat precies deed. De datum van dit af te maken is verlengbaar door mij en ik weet zeker dat dit voor sommige een krappe tijd is. Ik zal de tijd wel wat verzetten wanneer ik merk dat dit niet voor iedereen haalbaar is.
Een leuke link is deze van uitgeverij Plantyn.
https://www.plantyn.com/web/nl/leerleefbeleef/basis?fbclid=IwAR0l_YEPn5EGUxytuz3uy357TqXuzkmoV1IJFFER5UC83z0ocuJlopDmlh8
Je krijgt oefeningen voor de klas van je kind en de volgende dag staat er ook een oplossing klaar. Je zal ze wel moeten afprinten.
Ook geef ik mee dat de VRT mooie en leerzame educatieve programma’s heeft voor onze kinderen van 8 u. 55 tot 10 u. Echt de moeite waard.
Volgende week stuur ik ook nog bladzijden door uit onze taal en rekenboek van oefeningen die we reeds maakten.
Een ander leuk takenboekje om af te prinnten via deze link :
https://drive.google.com/file/d/0B1YQ3I_qMGP5Z19XZG4yY1dETzA/view
Nog iets wat we zeker moeten doen is elke dag lezen : Leesmap en de boeken van de meester.
Ook oefenen op www.meesterkries.be zoals bij de vorige taak moet je blijven doen.
Groetjes en hou het gezond,
Tot maandag
Meester Kries.

taak 3(23maart)

Hallo beste ouders,
Ik weet nog steeds niet van een aantal kinderen of ze werkelijk deze mails lezen en de opdrachten uitvoeren. Graag zou ik toch een antwoord op deze vraag willen. Sommigen deden dat wel, van anderen vernam ik tot nu toe niets. Mensen, deze oefeningen zijn o zo belangrijk om hopelijk na de paasvakantie terug goed te starten. Ik steek hier heel wat werk in om deze oefeningen op te geven en het zou spijtig zijn dat men er echt niets voor doet.
Je moet me geen foto opsturen van de oefeningen maar een simpele bevestiging is voor mij al voldoende.
Vandaag zette ik weer een reeds bingeloefeningen klaar die vanaf maandag werken en maakte ik twee bundels voor rekenen en taal van bladzijden die ze in de klas reeds maakten. Deze oefeningen zijn wel af te printen of op een apart blad te maken.
Verder verwijs ik ook naar de website www.meesterkries.be
Graag oefeningen herhalen die ik reeds opgaf : Wiskunde -> het honderdveld 2 en tafels leren 2 (tafels 2,3,4,5,6 en 10)
Nieuwe oefeningen : wiskunde -> Kloklezen en Getallen benoemen
Nieuweoefeningen voor taal -> dictee en woordplein
Laat a.u.b. iets van jullie horen. En als er een probleem is met iets probeer ik het op te lossen.

Meester Kriesl.